lørdag 31. mai 2014

Dag 4. Isnestoften - Sørkjosen

Etter en dårlig natt søvn i går, har vi sovet som en stein i natt. Sovnet kl 20 og våknet kl 5.
Det blåste kaftig så frokosten ble servert inn i teltet. Kaffe og brødskive med jordbær:-) Vi startet sykle og motvind fikk en ny betydning, det var etter vår mening kraftig vind, men for dem som bor her så var det sikkert bare en liten gufs.
Etter 4 - 5mil med vind ble det kaffe og sjokolade på statoil i Burfjord.

Etter Burfjord starter virkelig slitet, Kværnangerfjellet. først en fjellovergang som er ca 10km, den er bratt opp og bratt ned igjen, og med motvind er det ikke så gøy!
Så er det noen mil med flatt terreng og for å erstatte kaloriene, og tørsten, ble det kompensert med både farris og muffins.
Etter å ha fylt opp drikeflaskene,  så var vi klare for fjellovergang nr. 2,  den er  vel15 km og stiger fra 0 til 400moh på 4km, så her fikk lårene kjørt seg!

Endelig over fjellet og ikke minst veldig kjølige på tur ned, men vi tråkket videre og kom tilslutt til Sørkjosen. Så nå ligger vi i gode senger på Reisafjord hotell.
Strava ble avsluttet litt for tidlig, da vi trodde at Storslett hotell hadde åpent, og avsluttet økten her.... Men dengang ei, kun sommeråpent, heldigvis ikke langt til neste hotell.

Deilig med en dusj etter 3 dager med lite kroppsvask! Vi har også fått vasket litt klær.

Til middag ble det 4retters middag, 4 pølser i brød!

Dette har vært en tung dag, med mye motvind og temperaturer som kunne vært mye høyere etter vår mening. Men dagen har ikke bare vært dårlig, mye fint å se på. Noe vi ikke har fortalt er at vi kjører ofte forbi rein. De er nok vant til folk og biler løper ikke langt bort.
Vi opplever også våren på nytt. Og vi har nå kommet inn i Troms fylke.

Utstyret fungerer greit, med unntak av en krank som er litt lunefull. Venstre krankarm løsnet, men heldigvis merket vi det før noe mer skjedde. BB30 fra Fsa, videre erfaringer følger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar