lørdag 7. juni 2014

Dag 11. Saltstraumen - Ågskardet

Da var hviledagen over og en ny etappe starter fra Saltstraumen hotell. Det ble hotell på oss og prisen var høy nok her også, 1450 for en natt.
Saltstraumen er jo kjent så da blir vel prisen også høy, men når vi betaler så mye så forventer vi også en bra frokost. Det var en skuffelse å se utvalget, first price produkter og bare noe enkle slag. Melk eller biola til frokostblandingen er tydlig noe helt nytt som ikke har kommet hit enda. Frokosten vi fikk på det biligste hotellet i Bodø var 10 ganger bedre. Så ikke noe anbefalig fra oss her.

Men over til selve sykkelturen. Fra Saltstraumen til Ørnes er 90km og her går det veldig opp og ned så ja, vi er slitne. Det er noen tunneller, men vi har på oss refleksvest så det går fint. Lurt å ha en jakke lett tilgjengelig for det er kaldt inne i fjellet. I Ørnes kjøpte vi oss en deilig hamburgertallerken på Viking kro og det var veldig godt.
Fra Ørnes er det ferje til Vassdalsvik og videre syklet vi til Forøy. For å komme til Forøy så må vi som sykler innom en fjordarm og det er ikke noe gøy å måtte sykle 20km ekstra når det bare en noen km rett over fjorden. Så jeg og Marius mener at her burde det bygges bru! Vi kom oss til Forøy og rakk siste ferje som gikk til Ågskardet og har nå funnet oss til ro i teltet i Svartskogen.

Turen har ikke gitt oss noe kjempe opplevelser i dag, mye skog og litt dis så sikten har ikke vært alt for bra.
Og første 50km var tunge i dag, vi har sikkert fått for mange timer hvile! Hehe.
Nå i kveld har vi spist kebabgryte fra real turmat og legger oss snart til å sove tror jeg.

I morgen er målet å komme oss til Sandnessjøen, ferje fra Jektvik går ikke før kl 11.45  i morgen. Jektvik ligger 25km herfra så blir en rolig start på dagen i morgen. 

Når vi sitter på sykkelsetet i 10 timer eller mer på en dag kommer det opp utrolig mye rare tanker i hode. Jeg (John) har hatt den nye nasjonalsangen og "mandag morgen blue"  på hjernen siden Nordkapp, håper for all del at det går over i god tid før Lindesnes. Og etter å ha nynna på den i over 9 timer kommer tankene om at det muligens begynner å klikke litt oppi hode.
Og når vi kan se flere km rett frem på veien lurer man på hvorfor man legger ut på noe så idiotisk som det vi gjør. Vi kunne dratt til syden? Eller kjørt rundt i Norge? Men nei da! Vi sitter frivillig på et lite sykkelsete som gnager seg lengre og lengre inn. Skuldre som skriker at nå må du slutte, og lår som skulle ønske at han som fant opp sykkelen aldri hadde gjort det.
Og ikke minst hvor deilig det er å ikke få vasket seg på flere dager, synes litt synd på dem som får oss inn i butikker eller spisesteder. Vi lukter ikke nydusjet kan vi si.
Men selv om det ikke alltid er beghagelig så har vi det også utrolig flott, nydelig natur og vi har fått oppleve nord Norge på en helt utrolig måte. Og vi sier til oss selv, det er bare igjen 2000km.

Her vi er nå er det så dårlig dekning at bilder får vi ikke lastet opp før i morgen. Vi oppdaterer dag 11 på Jektvik kaia.

Ha en fortsatt god kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar