søndag 8. juni 2014

Dag 12 Ågskardet-Nesna

Sitter her på Havblikk, kunne vært nærliggende å tro at det er et hvilehjem for slitne sjømenn. Vi betrakter det mer som et sted å komme seg etter en lang dag på sykkelsetet.
Liten Gul hytte i vannkanten på Nesna, litt smågodt i posen, da er det helt greit:-)

Målet idag var i utgangspunktet Sandnessjøen, men vi fant ut etterhvert at det ble litt i lengste laget, litt pga sen start, fergene her oppe er ikke som sambandet
Horten-Moss, første fergen gikk ikke før 1145...

Rett etter gårsdagen innlegg ble publisert, ble grillplassen vi lå på, invadert av tyske ungdommer på ferie, og før de rakk å bli altfor høymælte på medbrakt løwenbrau, og snaps dro vi vår kos, pakket ned teltet som akkurat hadde blitt satt opp, og syklet et par kilometer unna festlighetene til Fritz jr og co.

Våknet uthvilte til lett yr, og kom oss etterhvert til kaia på Jektvik, hvor en studie i venting sto på programmet, 2 timer for å være helt nøyaktig.
Fergeturen var ikke ulik andre fergeturer, men en stor ting skilte dennevfra alle andre, vi passerte polarsirkelen! Nå er vi nedenfor den arktiske sone

Etter å ha blitt satt av i Kilboghamn startet vi på en lang reise rundt den lengste fjordarmen vi har sett på vår rute.
Ca 6 mil rundt Sjonfjorden, og hvor desserten kommer som en lang stigning på ca 4,5 km, opp til 350 moh på Sjonfjellet, da er det greit det går ned på andre siden.
Begge oss to er således enig om, at en ferge burde settes inn her snarest:-)

Foreløpig har ikke denne delen av Helgelandskysten vært det helt store, men vi satser på det blir bedre, også værmessig.

Mulig noen lurer på vann, og tilgang, for det første går det mye vann, særlig på varme dager,  og  for det andre er vi veldig bevisste på å drikke nok, tørste eller ei.
Stort sett har det gått greit å få tak i vann, bekker og elver er normalt helt supert, bare ikke dyra står å å beiter rett ovenfor...
Ingen har blitt dårlige sålangt. Utfordringen er å finne vann lenger sydover, men samtidig er det kortere mellom tettstedene  og en vannkran.

Mandagens etappe ser ut til å gå til Brønnøysund, om alt klaffer med fergene,  2 timers venting er ikke uvanlig, særlig på helligdagene.
Så vi får se, følg med i morgen for oppdatering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar