onsdag 18. juni 2014

Dag 22 Hjellhaugen-Salbu

Natten ble tilbragt i telt, med selskap av ulike former for primtivt liv, som knott, fluer, og sikkert noen mygg.

Knotten er noe for seg selv, og angriper som en hyeneflokk gyver løs på et skadd dyr.
Og de er freidige, venter rett på utsiden av teltet,  klare for at en av oss kommer ut.

Nok om naturens små snyltere, idag har vi hatt en variert dag, hvor mye av ferden har gått på smått trafikerte veier, men tilgjengjeld så smale noen steder at sykkel og bil blir for bredt. Siden dette er veier som neppe er oppgradert stort, så går de der naturen tillot vei, og det betyr mye opp og ned.
Om man ser på Strava ser dere at vi er oppe i omtrent 52000 klatrede meter, sammenlignet med andre som har mange km bak seg i juni, og de er langt unna slike stigninger, så pluss til oss for mange høydemeter.

Etter nesten 5 mil på RV 609 ankom vi Askvoll, kommunesenteret i kommunen med samme navn, fergen videre til Fure gikk ikke før 2 timer, så vi fikk slappet av med kaffe, og lunsj.
Tydeligvis ikke det mest trafikkerte sambandet, mer mannskap enn passasjerer,  2 biler med på turen, og jammen sto det ikke en bil på andre siden som skulle motsatt vei! Håper det er godt subsidiert...

Fra fergen og til dagens  stopp var det ikke mer en ca 20 km, så etter å ha forsert nok en ås, (heldigvis slakt oppover), gikk det radig ned mot Storlia hytter og motell, her var alt gjort klart, og innhaveren, ei hyggelig dame lurte på om vi trengte sengetøy, yes! sa vi, deilig å slippe soveposer man ikke får snudd seg skikkelig i, mao, litt luksus på tur.
En annen ting er at det meldes godt med regn, og tanken på å flyte rundt i teltet gjorde valget enkelt i natt.

Ble ikke mange bildene i dag, rett og slett ikke noe storslåtte syn å forevige, men noe ble det.

Imorgen går turen i retning Mongstad, en gang Norges største pengesluk, idag et monument over det oljeeventyret som Norge nyter godt av.
Nå er det tv, og avslapning, sees i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar