onsdag 11. juni 2014

Dag 15. Kvernvika - Osen

To uker på tur i dag, og vi har det helt supert!
Vi våknet opp kl 4 til en varm og solfylt morgenstund. Fikk i oss litt frokost og pakket ned alt. Kl 05.09 startet vi på dagens 122km. Syklet vei 769 ned til Namsos og her merket vi at været la om til en mer grå tone. Veiene her går opp og ned hele tiden så i dag har vi hatt en intervall økt på 122km. Ned til Namsos så vi furu,gran og bjørk.

Når vi ankom Namsos var det litt tidlig for byen, men en baker og Rimi var åpen, så vi fikk i oss en bedre frokost. Ble bare noen minutter pause, vi ville komme frem før regnet skulle komme.
Fra Namsos fortsatte vi på vei 17 til Årgård og tok av på 715.
Vi var optimister på at 715 skulle være en slak og lett vei å sykle på med lite motbakker. Grunnen til den optimismen var at når Marius bestilte hytte til oss i Osen spurte han hvordan veien var ut dit? Han fikk fortalt at det var en slak og lett vei å sykle på, med lite motbakker. Takk tenkte vi!
Nå kan vi medele at det er et helvete å komme ut hit, først er det 2mil med bare motbakke og så 2 mil med bare opp og ned. Så han som kom med de gledens ord i går har nok bare kjørt denne strekkningen i bil. Og utsikten fra veien er furu. Hehe

Vi klarte oss uten regn helt til det var igjen 3km, da åpnet himmelen seg og vi ble kliss klass. Det blåste også litt opp så Osen viste seg fra sin litt dårligere side.
Campingen åpenbarte seg og det var deilig å komme seg inn i hytta.
Nå har vi fått vasket klær og vi ligger bare rett ut.

Klarte 122km på 7 timer, det er vi veldig stolte over med så mye stigning og motvind vi har hatt i dag. Når terrenget går så mye opp og ned får vi ikke noe kontinitet i syklingen og det blir bare masse giring.

Etter å ha levd på brød, real turmat, burger og winerbrød. Ønsker vi oss en ny smak og da måtte vi bare kjøpe oss rømmegrøt:-) Så det gleder vi oss til.

Winerbrød har vi kjøpt en del av på turen og det er Alta som har de beste. Helt nydelige. Bare smaken av dem er verdt turen tilbake.

I morgen skal vi sykle til Brekstad,  og fredag tar vi ferje Kristiansund og bruker hele fredag til hviledag:-) Grunnen til vi jukser med ferje så langt er flere, vi trenger en fri dag. Det er veldig lang omvei å sykle til Kristiansund noe som gjør at det blir vanskelig å få tatt en fri dag.

I dag har vi tilbakelagt ca 1760km og vi er over halvveis:-) stolte!

God kveld!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar