mandag 9. juni 2014

Dag 13. Nesna - Brønnøysund

Da var nok en dag over for oss og ny oppdatering er på sin plass.
Startet dagen med å vaske oss ut fra "knøttebo" i Nesna og tok ferje til Levang. Her startet vi dagens sykkeletappe og ruten gikk over til Sandnessjøen hvor vi tok en lunch.
Ved Sandnessjøen ligger de 7 søstere, men de var på ferie når vi passerte så de får vi se en annen gang. Tror de er på ferie i tåkeland.
Fra Sandnessjøen syklet vi videre til Tjøtta det er ca 40 km, og det gikk utrolig lett og fort tross bagasjevekt på 20 kg klarte vi ta den ferden på under 2 timer.
Fra Tjøtta er det ny ferje over til Forvika.

Vi hadde et lite håp om at det var en åpen bensinstasjon i Tjøtta, men det var bare for kort og selvbetjening. Så da måtte maten vente enda lenger og vi syklet til Andalsvågen hvor vi måtte vente på dagens 3. og siste ferje over til Horn.

Fra Horn syklet vi til Brønnøysund som er ca 13 km og statoil dukket endelig opp. Det er såklart 2 pinsedag, og langt mellom plassene, så vi må bare innse at matinnkjøpet har vært litt for dårlig planlagt.

Etter å ha kjøpt inn litt mat satte vi kursen mot hytta vi skulle leie for natta og den skulle i følge reiseleder ligge 3km syd for Brønnøysund, det kan vi si at den ikke gjør, men hele 12km sydover. Noen tunge ekstra km der altså!

Vi er fortsatt veldig skuffet over Helgelandskysten, har fått høre at den er så utrolig vakker, men her vi sykler er det for det meste skog. I morgen skal det bli sol så håper på en nydelig dag med flott skue over fjorden.

Maten er inntatt og vi sier takk for en fin dag som har gått fort på sykkel,  men med lav snittfart pga venting på ferjer.
Av de 141 km på strava er ca 110 syklede km, så fergene bidrar i såmåte til både litt hvile og fler "gratis" mil.

Noen bilder ble det, men med tåke over fjellene har vi ikke tatt så mange.

1 kommentar: