søndag 22. juni 2014

Dag 26. Haugesund

Da var det en hviledag som er velfortjent etter vår mening!
I hytten vi har leid til mandag er det veldig hjemmekoselig, og skal nå prøve å formidle hvordan den er, gjennom en utfyllende beskrivelse av dette vidundelige krypinn.

Når vi kom syklende nedover veien til campingen åpenbarte det seg noen hytter med terrasse og stoler utenfor. Jeg fikk en formening om at det i disse hyttene var plass til to senger og muligens et bord med en stol. Det kan muligens være plass til et lite bad også om plassen er godt utnyttet. Og tenkte at det blir greit å bo der to netter.
I tilknytning til disse hyttene var det bygget en liten hytte som jeg  trodde var en utvendig bod som hørte til hytten med terrasse. Og tenkte at det passer bra for der kan vi sette syklene våre. Er jo lurt å ha dem innlåst, vet jo ikke hva som reker gatelangs i Haugesund.

Fornøyde med å ha kommet frem gikk vi inn og betalte for hytta vi hadde bestilt og kortet som gir oss tilgang til dusj ble fylt opp med 80kr. Vi hadde fått hytte nr. 3 og gutten bak disken som forøvrig hadde den klassiske svenske looken pekte i retning øst, der hyttene lå.
Vi fant hytte nr. 3, men det var jo boden til hytta med den flotte terrassen.

Marius prøvde nøkkelen og døren til paradis åpnet seg. Det vi trodde var boden, var ingen bod. Men en egen hytte som folk kan leie.
Vi gikk inn og en køyeseng med to deilige skumgummi madrasser sto på den ene siden og rett inn forran inngangsdøren var et lite vindu. På den motsatte siden av køyesengen var det et bord og to stoler som vi kunne bruke til å spise og slappe av ved.
Videre ved siden av ytterdøren som må passeres sidelengs for å komme seg ut og inn fra lå kjøkkenavdelingen. Det er et romslig undersakap med en dør inn til to hyller som kan fylles opp med så mangt.
Over skapet var selve kjøkkenbenken med det som kalles kokemuligheter. To plater og en stikkontakt.
Vi ser at plassen kunne fint vært laget enda mindre for det er 25cm igjen før køyesengen går fra vegg til vegg og her samler det seg bare skrot og støv.

Er ikke så kresne på det, og bagasjen ble lempet inn.
Liggeundelaget som i oppblåst tilstand er ca 3cm ble lagt over skumgummi madrassen for å få dobbel tykkelse, det som kalles ekstra myk madrass.
Kjøkkenskapet ble fylt opp og bordet som er et vidunder bord ble også lesset ned.
Bordet er et klassisk klaffebord og kan gjøres om til nesten dobbel størrelse. Det er jo praktisk for oss som har med en god del. Eneste utfordring er at om klaffen på bordet er slått opp, får vi ikke åpnet skapdøren på kjøkkenskapet helt opp. Her må man bare velge hva som passer best.

Det er også et skilt som viser at husdyr ikke er tillatt og det forstår vi godt. For da må eventuelt hunden ligge forran ytterdøren, og skal vi da ut er det lett å snuble i fido. Det er umulig å gå rundt for køyeseng og kjøkkenskap står i veien. Godt sånne farlige situasjoner blir avverget!

Etter å ha laget pølser i går kveld ble vi trøtte og det ble bestemt at vi skulle sove. Et problem da var at jeg ikke ønsket å ha syklene stående ute om natten og eneste løsning var å få dem inn i hus.
For å få det til måtte klaffen på bordet ned og stolene slås sammen, pluss at Marius måtte legge seg i overkøyen først. Da fikk jeg lirket begge syklene inn og låst døra:-) Så utrolig hva det er plass til!

I dag våknet vi opp og syklene ble løftet ut, kaffe og frokost ble servert før vi tok en gå tur til et monument like i nærheten. Her hadde ei sprek mor bestemt seg for å vise frem sine yoga øvelser ute i det fri og en oppvisning på hele 3min ble vist. Om vi forstyrret henne vites ikke. Som camping turister vi har blitt er vi veldig fornøyd med å ha like jakker. Det viser at vi er turister og kan gjøre nesten hva vi vil. For om vi skulle gjøre noe dumt så kan vi late som vi ikke forstår Norsk....
En liten tur inn til Haugesund for å kjøpe avis ble gjennomført, før vi nå sitter inne i paradis og lader opp til en ny sykkeldag i morgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar