tirsdag 17. juni 2014

Dag 21 Bremanger - Hjellhaugen

Etter at tøyet er vasket og tørket er det på tide med en ny dag på sykkelsetet for å skitne det til igjen.

Startet først med å sykle litt over en mil til smørhamn hvor vi tok hurtigbåten til Florø. Her på båten traff vi igjen de eldre herrene som fikk oss til å sykle ut om Bud for noen dager siden. De jukser med å ta båten helt til Bergen. Fy fy....

Fra Florø syklet vi på vei 5 mot Førde, noe trafikk, men ok.
Det er ikke noe spesielt å se på denne strekningen, men motbakker om det er ønskelig.
Det er bygget tunell gjennom fjellet til Naustdal og like før tunellen går det av en vei som er gamle rv5. Ble litt usikre på om vi kunne sykle der, for det var et skilt som sa at veien var stengt, men kom i kontakt med en bonde som sa det gikk fint å sykle over fjellet. Det er ikke lov for syklister gjennom tunellen.

Det stiger godt oppover og etter et godt stykke er toppen på nesten 500moh.
Bremsene våre ble varme på tur ned til Naustdal, mens vi ble kalde! Snart juli og hele 5 grader.
Etter en kjapp stopp i Naustdal fortsatte vi på vei 5 til Førde. Det er noen tuneller her så husk refleksvest!

I Førde kjøpte vi inn Norske jordbær, og pølser til middag:-)
Trodde det skulle ligge noen campingplasser rundt Førde, men den eneste vi fant på nett lå i feil rettning. Så syklet videre på 609. Nok en fjellovergang her også, lite trafikk. Men etter over 20 dager med sykling er det ikke veldig mye futt igjen i beina, men kom oss da opp her også. Ca 470moh.
Kjørte litt nedover igjen før vi fant en plass vi kunne sette opp teltet, og nå har vi spist opp pølsene og jordbærene. Ser at mygg og knott trives godt her også og at de venter på at en av oss skal gå ut av teltet.

Vi ligger veldig godt ann i forhold til den datoen vi skal komme til Lindesnes, og må nå ta noen korte etapper og en hviledag i Bergenområdet. Vi kunne fint vært på Lindesnes mandag eller tirsdag, men familien kommer nedover og tar oss i mot torsdag 26juni så vi venter til da:-) deilig med noen rolige dager også!

Kroppen føles egentlig helt fin, men den siste piffen er borte. Så går ikke veldig fort i motbakkene.
Ser også at vi har blitt tynnere begge to, enda vi har blitt noen matvrak som spiser masse mat. Blir spennende og se om vi har gått opp eller ned i vekt. Muskler veier jo mer enn fett.

God kveld!

1 kommentar: