tirsdag 24. juni 2014

Dag 28 Sola-Hauge

Jordbær, Karbonader og  brødskiver, godmat for 2 syklister på tur. Campingen heter så mye som Bakkaåno, og ligger plassert ca 3,5 km på utsiden av Hauge.
Hyggelig familedrevet camping på en gård:-)

Dagen startet rolig ut i fra Ølberg camping, med retning mot Egersund. Idag var vi så heldige at vi skulle få følge av kjentmann, og guide.
Kalle Simm, og samboeren Maria skal snart sykle nesten samme ruten som vi har kjørt. Så her ble det utveksling av ruter, utstyrstips, hva man skal se, og hva man ikke trenger å se. Utrolig hyggelig å ha litt selskap utover det å utveksle noen ord med mennesker man møter i farten.

Hele Jæren igjennom er stort sett flatt, føler at vi nesten er i Danmark, masse flotte strender dukker opp som perler på en snor, og når vi ikke ser stranden ser vi, og lukter vi Jærens, og kanskje norges spiskammers, gårder, med dyr, og digre åkrer med alt hva man kan begjære, finnes innen korte avstander. Helt tydelig hva som sysselsetter folk i dette området.
Men så plutselig begynner landskapet å endre seg, ca rundt Hellevik, her begynner vi å ane konturene av litt fjell, og bakkene kommer oftere. Helt klart at turen ikke skal ha en lett siste bit, for herfra og inn vet vi at det blir mer bakker.

Før Egersund finner vi veien om gamle Jærbanen, hvor gamle skinner er byttet ut med grus, og sykkelmuligheter. Litt opp og ned blir det, men en helt grei avstikker fra trafikkerte veier. Jærbanen fører oss rett på Egersund, hvor regn og skyer truet med en pause i syklingen.
Og ganske rett, plutselig sto vi under tak på Shell stasjonen rett uten for sentrum, og funderte på hva vi gjør, mens regnet pøste ned.
Løsningen var klar; kaffe og litt mat i påvente av bedre tider, uten det våte fra oven.
Etter bygene hadde gitt seg, og bonden sa seg fornøyd med regnet på åkeren, gikk ferden videre.
Riksvei 44 fører oss mot Hauge i Dalene, hvor dagens etappe var ment å avsluttes, og her er bare en ting å si:grisekjørere, enten så holder de 30 cm klaring, eller så kjører de som bilen er stjålet, en liten pekefinger er helt lov å dele ut!

Ca 12 km før Hauge går det en liten avstikker fra hovedveien, skiltet som rute 1 sykkelvei, dvs Nordsjøruta, og den er å anbefale, smale veier, litt grus, mest asfalt og på slutten dukker det opp noen små perler, hvor vi lar oss føre tilbake til lofotens små perler av noen fiskevær.
Det kan også nevnes at ferister er det nok av på denne strekningen.

Etter en så fin dag som vi nå har hatt virker de to neste dager som en lek! Det hadde vært veldig fint med en "guide" i morgen også:-)

I morgen går turen gjennom Flekkefjord og innom Liknes før vi anntagelig stopper på Lista.

God kveld!

2 kommentarer:

  1. Hei på dere
    Ja nå nærmer det seg målgang. Jeg har med stor fornøyelse blitt med dere på turen via kommentarer og bilder. Det har vært helt fantastisk å følge dere fra Nordkapp og snart til Lindesnes. Syntes jeg kjenner landet vårt mer nå. Kos dere de siste dagene sammen med familien. Blir nok godt for alle parter å treffes igjen etter så mange dager på tur. Takk for opplevelsen. Hilsen gamle Lene

    SvarSlett
  2. Takk for det! Hyggelig at noen leser det vi skriver:) vi ser veldig frem mot i morgen. Blir godt å se igjen kjente!

    SvarSlett