mandag 23. juni 2014

Dag 27. Haugesund - Sola

Siste hviledag er over og vi tar nå fått på de siste dagene av turen.
Første del av dagen gikk med til å vaske seg ut av "hytta" og komme oss de to milene til Kopervik.
Nydelig vær, men litt vind har vi hatt i dag.
Å komme seg gjennom Haugesund er ikke noe problem, følg skiltene gjennom og etter litt viser broen som vi skal over seg.

Neste utfordring må sies å være større, nemlig å forsere karmsundbroa, her er fortauet av en så smal type, og bilene desto større fart, så her sier statens vegvesen at vi må gå over. Og det må vi si oss enig i, særlig når vinden blåser deg sidelengs.
Trøsten er at vi kom helskinnet over og etter noen kilometer på Karmøy sine sykkelstier kom vi oss til Kopervik.
Nok engang står venting på programmet, og  denne gang på hurtigbåten til Stavanger, nå som flaggruten er lagt ned går det en pendlerute 3 ggr daglig mellom Haugesund og Stavanger, hvor vår tur gikk 1405. Kopervik må sies å være en koselig by, litt sørlandspreg, og med en søt liten klaffbru:-), og gode baguetter.
Overraskelsen kom ombord på hurtigbåten, for det var knapt mennesker med, mulig alle er med morgenbåten?

Stavanger bredde seg ut som en liten storby kan gjøre fra sjøsiden, og plutselig sto vi på kaia klare for å komme oss ut av byen. Men hvordan?
Fant skilt som skulle guide oss ut mot Sola, hvor vi hadde gjort regning med å sove for natten.

Etter litt knoting, og ikke minst litt fekting med armer og ben, fant vi nå veien ut, forbi Hafrsfjord, hvor de kjente 3 sverdene står plantet i fjell.
Hvis ikke det er kjent stoff fra skoledagene anbefales et dypdykk på wikipedia.

En ting som slår oss er mengden sykelister, utrolig med syklende, og i alle varianter og hastighetet. Her er det bra med sykkelveier, og lite bakker, så dette har nok sitt å si.

Skilt med camping på åpenbaret seg, og vi aner snart stopp, og kveldens middag. Men akk, Sola motell og Camping er den værste campingplassen vi har sett.
Ustelt, med gamle busser stående, søppel som gjestene ikke gadd ta med videre lå slengt, og dessverre omtrent bare våre kjente fra østeuropa som gjester...
Så ligg unna folkens, om dere kommer fra Stavanger, kjør noen kilometer til, og ta inn på Ølberg Camping, en mere normal plass, uten søppel, gamle utrangerte campingbusser, og en generellt hyggeligere inntrykk.
Stranda her er superflott, synd det blåser rett inn fra nordvest.

Idag er det st.hans aften, men noe bål med den vinden tviler vi på det blir, uansett så blir feiringen vår rolig og stille med vann i flaskene, og grillpølse på brenneren.
Og en ting, Lisbets potetkake har ifølge John utkonkurrert Gjøviklompa, tykk, saftig gjør denne til en vinner sammen med gilde grillpølse!

Nå er det avslapning i teltet, før vi tar kvelden, på gjensyn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar