torsdag 19. juni 2014

Dag 23. Salbu - Haukeland Søre

Endelig en god natt hvor vi har sovet godt, til og med til kl. 07.20. Det er jo ferie!
Første del av dagen gikk med til vasking av hytta og komme seg de to milene til Rysjedal og ta ferje derfra til Rutledalen. Det gikk fort som bare det for her har det blåst i dag, men til vår fordel nesten hele dagen.
Det ble noen timer venting på ferja og vi fant ut at det ikke er juni, men januar, for det er jo ikke sommertempraturer ute.

På ferja trodde nok en gang matrosen at vi ikke var norske, og forstår at det er mest utenlandske som er på sykelferie.

Vi syklet over Gulen og her er det også mye spennende å se, veldig mye gamle hus bygget i stein og med vakker utsikt. Det må ha vært en utrolig krevende jobb å bygge de husene.
Så var det nok en ferje, over til Mongstad og her viste "måne landingen" til Jens Stoltenberg seg. Å ja... Det ble vel ikke noe måne landing!

Fra høye fjell og mange motbakker tidligere på dagen forandret terrenget seg til flatt og fint terreng for oss syklister. Merkingen var også veldig bra, og det er delig å se et skilt hvor det står Bergen.
Vi syklet noen kilometer og skulle finne en plass til teltet vårt, men her er alt gjerdet inn og det går sauer overalt. Så nå ligger vi bare 40-50 km fra Bergen på en liten plass, takk og lov hadde ikke bonden funnet tid til å sette opp de fine sauegjerdene sine.

Nå har roen senket seg over leiren, kun noen biler er å høre, og vi ligger småslitne mens vi ser på morgendagens rute.

Så dessuten at pumpen, som henger under flaskeholderen har lidd under dårlig norsk asfalt, typisk nok har en vital del på den klart å skru seg ut...
Noe som betyr ny pumpe, heldigvis tilsier erfaringen at det sjeldent skjer punkteringer, men like fullt, det må på plass...
Ingen punkteringer sålangt på turen må sies å være god reklame for dekk som er laget for ikke å punktere, som våre Continental Supet Sport plus

Heldigvis så er vi straks i Bergen, så det ordner seg:-)

Vi kjenner også nesten smaken av kake som er blitt lovet oss på Lindesnes og kan nå skryte av at det bare er ca 550km igjen.
I dag kjøpte vi også sjokoladepålegg og det har ingen av oss spist på flere år, og det var godt for to sultne menn!

Bilder kommer det mer av i morgen, dårlig dekning er grunnen!

Natti natt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar